Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Segueixen preparant
[ Publicada el 18/08/2018 a les 16:30:00 ]
Segueixen preparant
La programació anual dels majorals de Sant Antoni 2019 està molt marcada per la tradició, encara que sense estar renyida amb idees noves com ja vam comprovar el passat 16 de juny. Si hi ha majorals, la festa permet introduir alteracions en el normal desenvolupament dels actes. La Santantonà és permeable als canvis que milloren el conjunt -sempre ho ha estat-.

La festa de Sant Antoni té moltes cares; és eclèctica i combina simbologia, tradició, religió, feines agrícoles, respecte als animals... Durant l'any, la tasca principal de la majoralia és recaptar fons per a sufragar la festa. Un altra feina és participar en les processons del cicle religiós forcallà que es tancaran amb les processons de les Festes Patronals i la de Sant Antoni durant el cap de setmana festiu.

Així en passar l'agost, moment de l'any amb més feina; majorals i majoralesses veuran augmentat el volum de treball arribant fins a la "pastà" de la Rotlleta i el cap de setmana de Sant Antoni.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!