Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Els majorals 2016 han elaborat la confitura
[ Publicada el 06/12/2015 a les 00:30:00 ]
Els majorals 2016 han elaborat la confitura
A Forcall, la festa de Sant Antoni es viu durant tot l'any. A la primavera se sembren les llavors de carabassa, amb tota la cura necessària per obtenir una producció suficient per a elaborar la confitura. Molts agricultors col·laboren amb la festa oferint els grocs fruits. Després de recollir-les, emmagatzemar-les i vigilar-les cal fer la confitura.
Es renten, trossegen i fiquen a les llandes per coure-les als forns del poble. Més tard se separa la carabassa de llavors, fils i pell. Cal picar-la i escòrrer el resultat per obtenir el primer ingredient.
Pocs dies després, les avesades mans forcallanes mesclaran sucre, mel i carabassa per obtenir-ne una melmelada d'un color marron fosc i una flaire molt característica.
Aquesta mixtura farcirà les coquetes destinades als participants i als col·laboradors de la festa.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Proveint el forn de la Vila
    [ Publicada el 29/11/2021 a les 15:00:00 ]
    Proveint el forn de la Vila
    El passat dissabte 27 de novembre, els majorals de Sant Antoni 2022 i algun voluntari de la Santantonà van anar al bosc per a tallar llenya per al forn de la Vila. En poques setmanes, encendran l'històric forn per a coure...