Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > La botarga viatgera ja està a Forcall
[ Publicada el 20/09/2018 a les 23:00:00 ]
La botarga viatgera ja està a Forcall
La relació entre investigadors catalans i la Santantonà de Forcall almenys es remunta als anys 70. Des de llavors, un degoteig de persones han passat per Forcall i altres festes dels Ports per conèixer les peculiaritats de les nostres celebracions santantonenques. Aquesta relació ha continuat sempre donada la importància de les festes populars a Catalunya. En els darrers anys aquesta bona entesa no s'ha aturat.

L'any 2014, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va sol·licitar una botarga per mostrar-la en una exposició itinerant anomenada: Festa Popular, la Catalanitat Cívica que ha estat comissariada per en Bienve Moya qui ha visitat diferents vegades la Santantonà de Forcall.

Des del 2014 fins al 2017, l'exposició ha visitat: Manresa, Torroella de Montgrí, Barcelona, Berga, Tarragona, Tortosa, Olot, Vic, Rubí, Vilafranca del Penedès, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú. Ha estat un plaer cedir aquesta vestimenta de botarga de què han pogut gaudir totes les persones que han passat per les diferents ciutats.

La setmana passada va arribar a l'Ajuntament de Forcall fet que agraïm enormement.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!