Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > La botarga viatgera ja està a Forcall
[ Publicada el 20/09/2018 a les 23:00:00 ]
La botarga viatgera ja està a Forcall
La relació entre investigadors catalans i la Santantonà de Forcall almenys es remunta als anys 70. Des de llavors, un degoteig de persones han passat per Forcall i altres festes dels Ports per conèixer les peculiaritats de les nostres celebracions santantonenques. Aquesta relació ha continuat sempre donada la importància de les festes populars a Catalunya. En els darrers anys aquesta bona entesa no s'ha aturat.

L'any 2014, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va sol·licitar una botarga per mostrar-la en una exposició itinerant anomenada: Festa Popular, la Catalanitat Cívica que ha estat comissariada per en Bienve Moya qui ha visitat diferents vegades la Santantonà de Forcall.

Des del 2014 fins al 2017, l'exposició ha visitat: Manresa, Torroella de Montgrí, Barcelona, Berga, Tarragona, Tortosa, Olot, Vic, Rubí, Vilafranca del Penedès, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú. Ha estat un plaer cedir aquesta vestimenta de botarga de què han pogut gaudir totes les persones que han passat per les diferents ciutats.

La setmana passada va arribar a l'Ajuntament de Forcall fet que agraïm enormement.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Notícies variades
    [ Publicada el 24/06/2019 a les 20:00:00 ]
    Notícies variades
    L'inici de l'estiu és una época en qué Sant Antoni queda molt lluny -set mesos-, pero les rutines santantonenques no es poden aturar. La majoralia 2020 segueix amb els passos habituals.