Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Les carabasses quasi estan a punt
[ Publicada el 20/09/2016 a les 23:00:00 ]
Les carabasses quasi estan a punt
Durant la primavera, alguns agricultors forcallans mai s'obliden de sembrar unes menudes llavors que han guardat de les carabasses d'altres anys. Només cal fer un menut solc no massa profund i tapar les pipes. Després de regar-les -tot i que aquest estiu ha estat especialment eixut-, entrecavar-les i mimar-les durant quasi mig any. Els grocs fruits estan a punt de ser recol·lectats i emmagatzemats. En uns mesos, quan comence el fred, els majorals s'encarregaran de fer la confitura que farcirà les coquetes. Els majorals repartiran les dolces pastes els dies 13, 14 i 15 de gener en els diferents actes santantonencs. Mentre les dones convidades per la majoralia les hauran elaborat dissabte 7 de gener.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!