Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > La majoralia 2024 comença a treballar
[ Publicada el 11/03/2023 a les 13:00:00 ]
La majoralia 2024 comença a treballar
Després de l'elecció i nomenament a la missa dels Confrares Difunts, la tradició diu que el primer pas per a la majoralia de Sant Antoni és el sorteig del corder. Aquesta subhasta servirà per a captar diners que després sufragaran les despeses de la festa.

Prompte veurem als encarregats d'organitzar la festa i administrar l'economia santantonienca passejant el xai i venent paperetes per a la rifa del corder que tindrà lloc diumenge 30 d'abril -el dia de les Firetes-. Aquest esdeveniment es celebrava el diumenge després de Sant Marc -25 d'abril-. Els majorals i les majoralesses aprofitaven aquest acte per a rifar el corder.

Cal agrair la bona voluntat dels ramaders i les ramaderes locals que habitualment col·laboren amb la festa donant l'animalet.

A veïnes, veïns i visitants ens queda col·laborar en cada acte.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!