Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Cremaller d'honor 2016
[ Publicada el 04/10/2015 a les 13:30:00 ]
Cremaller d'honor 2016
Jaime Peñarroya Carbó ha estat designat Cremaller d’Honor 2016. L’Ajuntament de Forcall, la Confraria de la Santantonà i els Majorals 2016 (Santantonà) van decidir unànimement concedir el guardó al forcallà.
Jaime Peñarroya i Rosa Maria Fabregat van ser majorals l’any 1978, època en què la festa ni molt menys estava tan ufanosa com actualment. Va influir decisivament, amb altres autoritats locals, en l’auge de la Santantonà. Nombroses vegades va fer publicitat del Sant Antoni a personalitats que visitaven Forcall. Durant la seva trajectòria gastronòmica al Mesó de la Vila, Jaime i la seva família van exportar el nom de Forcall i va posar en el mapa la nostra vila. Col·laborador altruista en tot allò relacionat amb Forcall en general i amb la Santantonà en particular.
Felicitats Jaime. Aquesta felicitació s’estén a tota la família.
El lliurament del guardó tindrà lloc la vesprada de divendres 15 de gener –dia de la Santantonà- en plenes festes de Sant Antoni Abat 2016.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!