Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Dia del maio, 23 de desembre
[ Publicada el 02/11/2017 a les 20:30:00 ]
Dia del maio, 23 de desembre
Per a l'edició del 2018, Santantonà i majoralia eixiran a buscar el maio i les costelles dissabte 23 de desembre. Com sap tothom la data tradicional del 26 de desembre es trasllada segons la decisió dels majorals de cada any, ja que molts components de la Santantonà no viuen habitualment a Forcall per motius laborals o d'estudis.
De matí, es traurà per primera vegada l'esquellot. Després de reunir-se, s'anirà al bosc per tallar el maio i les sis costelles.

Quasi coincidint amb el solstici d'hivern es produirà la tala dels pins -mort de la natura- que renaixerà el dia de la Santantonà amb la plantada del maio.

A la vesprada, els set pins es deixaran cerimonialment a la plaça Major esperant la construcció de la barraca.
La jornada finalitzarà al pavelló de festes amb l'orquestra La Musa a càrrec dels majorals 2018 -Confraria de la Santantonà-.
Us esperem!
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!