Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Dilluns de Pasqua
[ Publicada el 24/04/2014 a les 18:30:00 ]
Dilluns de Pasqua
Dilluns de Pasqua els habitants de Forcall tenen una cita ineludible amb la Verge de la Consolació. Allà s'oficia una missa i la majoralia de Sant Antoni de l'any següent enllesteix un aperitiu a base de cacaus, abadejo i vi. Mentre, els més petits es mengen la rosca que a l'ermita té un millor sabor.
Els actes van seguir el fil tradicional: a les 16:30 hores la menuda processó -encapçalada per la bandera de sant Antoni i el guió de la Consolació- eixia de l'església amb el volteig general de campanes. Moltes persones van arribar a l'ermita abans o després que la representació religiosa. En arribar, missa oficiada pels mossèns Juanjo, Víctor i Marcos. A continuació, veneració a la Patrona. L'esdeveniment va seguir amb el berenar per als infants i els adults. Els primers, es van menjar les rosques (dolces o salades); els segons, van compartir els queviures oferits pels majorals 2015 -abadejo, cacaus i vi-. Es van vendre paperetes per al sorteig del corder. Finalment, moltes persones van tornar al poble en processó i cantant el rosari. L'acte va finalitzar al temple parroquial amb el cant de la Salve.
La meteorologia va ser variable durant tot el dia. Ara unes ullades de sol, després unes lleugeres pluges, ràfagues de vent i els núvols com a muts testimonis. Durant la celebració de la missa va caure un lleuger plugim. Aquest temps va impedir una assistència massiva a l'ermita.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!