Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Pastà de la rotlleta 2022
[ Publicada el 10/01/2022 a les 12:00:00 ]
Pastà de la rotlleta 2022
A primers d'any, els majorals i altres persones voluntàries van encendre el forn de la Vila amb llenya que havien tallat setmanes abans en vistes d'elaborar les pastes per a la festa de Sant Antoni.

De bon matí van deixar tot el material enllestit per al dia de més feina. Van fer les masses de les coquetes i les rotlletes amb diferents col·laboradors.

Per la vesprada arribava la part més intensa. Els llenyataires es van reunir a les 15:00 h al pavelló de festes; un cafè i una pasta per a pujar al bosc a tallar branques de carrasca, ginebre i roures que faran de cimals. Les pastadores es reunien un poc més tard per a dirigir-se als forns. Allí feina i festa es barrejaven. Les magnífiques coquetes i rotlletes entraven crues amb bon aspecte eixint cuites i amb un aspecte genial i una flaire exquisida.

Després d'un pas per les bodegues i entonar alguna cançó totes les persones convidades van sopar al pavelló de festes amb bona harmonia i respectant totes les mesures vigents. En acabar la menja hi havia un duet musical per a finalitzar el dia.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!