Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Loteria de Sant Antoni
[ Publicada el 07/08/2018 a les 23:00:00 ]
Loteria de Sant Antoni
Els preparatius santantonencs se succeeixen a poc a poc des del mes de gener -nomenament dels Majorals- fins el dia que acaba el cicle -el dia dels Confrares Difunts-. Ara és el mes per escampar la Loteria de Nadal, una ajuda pecuniària per a la majoralia de Sant Antoni de Forcall que es va encetar a mitjans del segle passat.

Al mes d'agost, traure els estendards del Sant a les processons de l'Assumpció, de la Verge de Consolació i de Sant Víctor són altres de les tasques consuetudinàries.

En passar les Festes Patronals, els treballs augmentaran proporcionalment, alhora que el temps que faltarà per a la festa disminuirà com també ho farà la llum solar.

El punt àlgid seran els dies 18, 19, 20 i 21 de gener de 2019, però abans haurem de col·laborar amb la majoralia.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majorals de Sant Antoni 2021
    [ Publicada el 06/05/2020 a les 11:00:00 ]
    Majorals de Sant Antoni 2021
    Un any més, la Santantonà de Forcall tindrà majorals de Sant Antoni. Sempre és una notícia ben rebuda. La festa més estimada de l'hivern tindrà organitzadors.