Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > A tallar el Maio!
[ Publicada el 15/12/2015 a les 20:30:00 ]
A tallar el Maio!
El proper dissabte 26 de desembre la Santantonà anirà al bosc de Saranyana a tallar el maio i les costelles per a la barraca.
De bon matí, la Santantonà eixirà al bosc de Saranyana a tallar els set pins. Fonamentalment, el maio ha de ser gruixut, recte i llarg. Les sis costelles han de ser més primes, però també cal que siguen rectes i llargues. La mesura dels pins oscil·la entre els 10 i els 14 metres. Persones qualificades trien els pins que després formaran l'esquelet de la barraca.
Després de tallats i pelats, són carregats a un tractor. Seguidament es transporten als afores del poble. Després de dinar la Santantonà els dipositarà a la plaça Major.
Fa uns anys, l'entrada del maio era un esdeveniment que convocava a la plaça a moltíssims forcallans i forcallanes. Tothom deixava els respectius treballs per veure i comentar els majestuosos pins tallats.
Per la nit, la majoralia ha preparat una revetlla amb l'orquestra Oceanic. Cal allargar la jornada festiva a les portes de Sant Antoni.
Enguany, els pins han estat donats per Francisco Viñals i la seua família.

Foto: Vicent Xavier Fas
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majorals de Sant Antoni 2021
    [ Publicada el 06/05/2020 a les 11:00:00 ]
    Majorals de Sant Antoni 2021
    Un any més, la Santantonà de Forcall tindrà majorals de Sant Antoni. Sempre és una notícia ben rebuda. La festa més estimada de l'hivern tindrà organitzadors.