Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Triant maio i costelles
[ Publicada el 25/12/2016 a les 08:30:00 ]
Triant maio i costelles
Els dos mesos previs al Sant Antoni forcallà les tasques s'acumulen per als majorals. Tot i que en estar ben organitzats la feina va endavant sense problemes.
Cal elaborar la confitura, mirar els pins per a la barraca, tancar la loteria, passar a captar... i moltes altres feines, de vegades poc visibles, però imprescindibles.
Ahir, a una setmana de la "tallà" del maio, la majoralia va eixir al bosc per visitar el lloc on es tallaran els pins per a la barraca. Aquesta feina poc visible i desconeguda de no haver estat majorals és fonamental. S'ha de demanar permís als propietaris, sol·licitar l'autorització als forestals i triar set pins en funció de la necessitat i dels coneixements que tenen alguns dels integrants de la Santantonà i que els més veterans i experts ensenyen als novells.
Només ens caldrà esperar una setmana per veure els esvelts pins exposats públicament a la plaça Major.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majorals de Sant Antoni 2021
    [ Publicada el 06/05/2020 a les 11:00:00 ]
    Majorals de Sant Antoni 2021
    Un any més, la Santantonà de Forcall tindrà majorals de Sant Antoni. Sempre és una notícia ben rebuda. La festa més estimada de l'hivern tindrà organitzadors.