Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Si hi ha carabasses... tindrem confitura.
[ Publicada el 21/06/2021 a les 17:30:00 ]
Si hi ha carabasses... tindrem confitura.
Dissabte de Pasqua els majorals de Sant Antoni 2022 ens van despertar de la letargia festiva a la qual ens ha portat el virus. Ens van encomanar optimisme, ells van iniciar els actes prepararatius per a la pròxima Santantonà. Esperem que les vacunacions avancen ràpidament i la pandèmia ens deixe prompte.

Amb aquesta il·lusió alguns agricultors de la vila -com porten fent cada any- estan conreant carabasseres per tal d'obtenir-ne eixos meravellosos, grans i grocs fruits que farciran -esperem- les delicioses coquetes de Sant Antoni. La prudència i la situació encara ens deixa un poc inquiets, però cal buscar elements positius que ens tornen la normalitat perduda.

Esperem que en les properes setmanes i mesos puguem veure als majorals amb les activitats introductòries per tal de celebrar Sant Antoni. Encara hem de ser responsables i respectar les normes amb l'esperança que cada dia estiguem un poc millor.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!