Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Notí­cies variades
[ Publicada el 12/05/2019 a les 08:00:00 ]
Notí­cies variades
Els treballs per a organitzar les celebracions santantonenques van de menys a més a Forcall. Una vegada anunciada la majoralia de l'any següent -en aquest cas 2020-, majoralesses i majorals inicien les tasques per tenir tot en marxa per al cap de setmana de Sant Antoni. L'any vinent la festa comprendrà  els dies 17, 18, 19 i 20 de gener.

Els primers actes son per recaptar fons i relacionats amb el cicle litúrgic forcallà. Preparar i vendre les paperetes per al sorteig del corder, la processó de l'Encontre -enguany la pluja no va permetre l'eixida de la corrua- i la rogativa a l'ermita de la Verge de Consolació dilluns de Pasqua amb els tradicionals cacaus, abadejo i vi.

Mentre, la majoralia 2019 va acomiadar-se amb la rogativa i el repartiment del rotllo a Sant Marc dissabte 27 d'abril. Des d'aquest espai us felicitem i agraïm el vostre treball vers la festa.

Ahir, rogativa a Sant Cristòfol; la majoralia 2020 va sortejar el corder. Pocs minuts després coneixí­em on s'havia venut i quines eren les persones afortunades. El número afortunat 0125! Felicitats.

Molt prompte seguiran els preparatius amb la continuació del cicle processonal i la loteria de Nadal.

La majoralia 2020 aprofita aquest espai per agrair-vos l'extraordinària col·laboració.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!