Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Sant Marc 2016
[ Publicada el 06/05/2016 a les 15:00:00 ]
Sant Marc 2016
Des de la reconstrucció del peiró de Sant Marc al cim de la mola de la Vila l'any 1991, la tradició de donar el rotllo quasi s'ha celebrat ininterrompudament. En els darrers anys, els majorals de Sant Antoni que deixen el càrrec tenen com a darrer esdeveniment repartir els rotllos i organitzar la vesprada al cim de la mola més forcallana.
L'acte té diferents parts. A les 18h s'inicia una missa, posteriorment es va a la vora del peiró de Sant Marc on es beneeixen termes i rotllos. Seguidament, els majorals fan el repartiment dels rotllos. Tot finalitza a la part més ampla de la mola. La majoralia ha amanit unes taules amb abadejo, cacaus, rotllos, xocolata, vi i aigua per fer una estona de tertúlia.
Enguany, la festa va tenir lloc el passat dissabte 30 d'abril. De matí, el temps va ser inestable amb boira abundant que deixà escapar alguna gota. Cap a migdia ja estava ras, però es va girar un vent fresc que va resultar fred a la nit. Els actes es van poder desenvolupar sense cap problema.
L'any que ve més!
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!