Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Sant Marc 2016
[ Publicada el 06/05/2016 a les 15:00:00 ]
Sant Marc 2016
Des de la reconstrucció del peiró de Sant Marc al cim de la mola de la Vila l'any 1991, la tradició de donar el rotllo quasi s'ha celebrat ininterrompudament. En els darrers anys, els majorals de Sant Antoni que deixen el càrrec tenen com a darrer esdeveniment repartir els rotllos i organitzar la vesprada al cim de la mola més forcallana.
L'acte té diferents parts. A les 18h s'inicia una missa, posteriorment es va a la vora del peiró de Sant Marc on es beneeixen termes i rotllos. Seguidament, els majorals fan el repartiment dels rotllos. Tot finalitza a la part més ampla de la mola. La majoralia ha amanit unes taules amb abadejo, cacaus, rotllos, xocolata, vi i aigua per fer una estona de tertúlia.
Enguany, la festa va tenir lloc el passat dissabte 30 d'abril. De matí, el temps va ser inestable amb boira abundant que deixà escapar alguna gota. Cap a migdia ja estava ras, però es va girar un vent fresc que va resultar fred a la nit. Els actes es van poder desenvolupar sense cap problema.
L'any que ve més!
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Notícies variades
    [ Publicada el 24/06/2019 a les 20:00:00 ]
    Notícies variades
    L'inici de l'estiu és una época en qué Sant Antoni queda molt lluny -set mesos-, pero les rutines santantonenques no es poden aturar. La majoralia 2020 segueix amb els passos habituals.