Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Sorteig del corder Sant Antoni 2020
[ Publicada el 22/03/2019 a les 19:00:00 ]
Sorteig del corder Sant Antoni 2020
El primer acte de l'anualitat santantonenca a Forcall és el sorteig del xai o corder. La majoralia de Sant Antoni 2020 ja s'ha organitzat per encarregar i repartir les butlletes. Molt prompte, passejaran l'animalet per la plaça forcallana.

Quasi tot l'any, Forcall té actes relacionats amb Sant Antoni. Els majorals i les majoralesses són les persones encarregades d'organitzar tots els actes i gestionar els recursos econòmics que tot el poble ofereix per a aquestes celebracions.

Les dates per a la celebració de Sant Antoni 2020 seran el 17, 18 i 19 de gener. Així que queden quasi deu mesos en què les feines aniran augmentant en freqüència i importància.

El primer tram de l'any, la majoralia s'organitza per recaptar fons. El sorteig del corder és -històricament- el primer dels amaniments. Ara es vendran paperetes fins el sorteig que tindrà lloc el dia 11 de maig -rogativa a Sant Cristòfol-.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    [ Publicada el 03/04/2019 a les 00:00:23 ]
    A Pasqua es fallarà el Concurs de Fotografia 2019
    Els darrers anys, la Confraria de la Santantonà organitza el concurs de fotografia de Sant Antoni 2019.Durant els dies de Setmana Santa es fallaran els premis. Queda poc més d'una setmana per tancar la recepció...