Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Sorteig del corder Sant Antoni 2020
[ Publicada el 22/03/2019 a les 19:00:00 ]
Sorteig del corder Sant Antoni 2020
El primer acte de l'anualitat santantonenca a Forcall és el sorteig del xai o corder. La majoralia de Sant Antoni 2020 ja s'ha organitzat per encarregar i repartir les butlletes. Molt prompte, passejaran l'animalet per la plaça forcallana.

Quasi tot l'any, Forcall té actes relacionats amb Sant Antoni. Els majorals i les majoralesses són les persones encarregades d'organitzar tots els actes i gestionar els recursos econòmics que tot el poble ofereix per a aquestes celebracions.

Les dates per a la celebració de Sant Antoni 2020 seran el 17, 18 i 19 de gener. Així que queden quasi deu mesos en què les feines aniran augmentant en freqüència i importància.

El primer tram de l'any, la majoralia s'organitza per recaptar fons. El sorteig del corder és -històricament- el primer dels amaniments. Ara es vendran paperetes fins el sorteig que tindrà lloc el dia 11 de maig -rogativa a Sant Cristòfol-.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!