Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > El Maio i les Costelles ja estan a la Plaça.
[ Publicada el 30/12/2014 a les 18:15:00 ]
El Maio i les Costelles ja estan a la Plaça.
Dissabte passat, 27 de desembre, als carrers de Forcall es va tornar a escoltar el so de l'Esquellot anunciant un dels esdeveniments més importants, i amb més significat històric dels quals es duen a terme abans de la celebració de la festa de la Santantonà: la tala dels pins (el "Maio" i "Els Costelles") que formaran part de l'estructura de la Barraca.
Com cada any, i com marca la tradició, la jornada va començar amb la despertà, on un grup de membres de la Santantonà portant l'Esquellot va ser recorrent els carrers del poble anunciant que era el dia d'anar a tallar els pins per construir la Barraca.
Aquest any, el lloc triat per tallar els pins (cedits pel seu propietari) va ser el Mas de Carbó.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Majoralia de Sant Antoni 2025
    [ Publicada el 30/01/2024 a les 23:00:00 ]
    Majoralia de Sant Antoni 2025
    Dilluns 22 de desembre mossèn Matteo va 'tirar de la trona' els nous majorals i les noves majoralesses que dirigiran la festa de Sant Antoni durant el cicle 24-25.
    Moltes felicitats!