Amb una visió epidèrmica és possible que la festa ens semble una espécie de desficaci, un disbarat on tothom crida, corre, balla, canta, beu i menja de manera anormal: un caos. I és veritat que té molt del que hem dit, peró també té moltes altres coses quan aprofundim i guaitem el seu fons on podem trobar-nos amb una morfologia i una estructura original.
J. Henri Bouché Peris - "La Santantonà i el foc a Forcall"
Vostè està en > Inici > Actualitat > Vetllada santantonenca
[ Publicada el 08/08/2016 a les 20:00:00 ]
Vetllada santantonenca
En poc més d'una setmana -dimarts 16 d'agost a les 22:45- a la placeta de Sant Miquel tindrem una vetllada santantonenca.
A la tardor del 2014 personal del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya es van posar en contacte amb la Confraria de la Santantonà per veure si podrien gravar un programa de la nostra festa. En consultar la Santantonà i l'Ajuntament de Forcall vam donar el vistiplau. Aquell divendres de la Santantonà 2015 un equip va estar filmant imatges per fer-ne el documental. La segona temporada de Cosins Germans recorre el calendari de les principals festes dels territoris de parla catalana: Catalunya, Illes Balears i País Valencià.
Primer veurem el vuitè capítol "Temptats pel mal" de Cosins Germans a TV3 gravat durant la Santantonà 2015.
En acabar, es projectarà un vídeo documental que la Confraria de la Santantonà va encomanar a Drone Filmers. Es tracta d'unes imatges que recullen la "tallà" del maio, la "pastà" de la rotlleta i el cap de setmana del Sant Antoni 2016.
Esperem comptar amb la vostra presència!
Vídeo relacionat amb la noticia
La Santantonà a vista d'ocell
La festa va modernitzant-se amb els temps i enguany la Confraria de la Santantonà va decidir contractar els serveis de Drone Filmers per visualitzar imatges de la celebració que no s'havien vist mai. A gaudir-les.
Compartix aquesta noticia a les xarxes socials:
Altres noticies
  • Primer premi Concurs de Fotografia Sant Antoni 2023
    [ Publicada el 29/05/2023 a les 11:00:00 ]
    Primer premi Concurs de Fotografia Sant Antoni 2023
    Autor. Jesús Fabregat